Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού

Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού

Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού. Μια απλή και εύκολη συνταγή για μια λαχταριστή μοσχοβολιστή μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας (λεπτό φύλλο για γλυκά)
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο για τη κρέμα
  • 50 γρ. επιπλέον βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
  • 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα 
  • 200 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αλάτι
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού (ή 2 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού για περισσότερη γεύση)
  • κανέλα σκόνη  και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνετε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ πορτοκαλιού και τα 150 γρ. λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει καλά το βούτυρο και να γίνει η κρέμα ομοιογενής. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
  2. Βουτυρώνετε με το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνετε (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε την κρύα κρέμα σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο και κολλάτε με λίγο νερό τις άκρες.
  3. Ψήνετε την μπουγάτσα στους 200°C για 35-40 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με ζάχαρη και και προαιρετικά κανέλα ή μικρά κομμάτια πορτοκαλιού, τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού