
Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού
Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!Απολαύστε τη όλες τις ώρες με τους αγαπημένους σας.
Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Ξύνουμε τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι. Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Sintayes.gr,