Blackforest cheesecake

Blackforest cheesecake

Υπέροχο blackforest cheesecake, με σοκολατένια τραγανή βάση μπισκότων, πλούσια αφράτη κρέμα σοκολάτας, γαρνιρισμένο με σιρόπι βύσσινο και τρούφες λευκής σοκολάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας  (πτι μπερ ή cookies ή άλλα επιλογής σας)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κ.σ. βραστό νερό
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
  • 500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Για το σιρόπι βύσσινο: 
  • 670 γρ. κομπόστα σε βάζο βύσσινο 690 γρ. (*)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • φλούδες λευκής σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο τσέρκι ή ταρτιέρα ή ταψί με αποσπώμενη βάση, με διάσταση βάσης 10×24 ε.κ. και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε, πιέζοντάς το ελαφρώς με την ανάποδη ενός κουταλιού, στη βάση και στα τοιχώματα σε ύψος 3-4 εκ. περίπου. Το μεταφέρετε στο ψυγείο και το αφήνετε για 30 λ να κρυώσει και σφίξει το μείγμα της βάσης.
  3. Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μαρί και ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Εν τω μεταξύ, ρίχνετε σε πυρίμαχο μπολάκι το βραστό νερό, πασπαλίζετε και τη σκόνη ζελατίνη και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.
  4. Τοποθετείτε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζελατίνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα αφράτο, σοκολατένιο μείγμα.
  5. Μεταφέρετε με ένα μεγάλο κουτάλι, το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση. Ισιώνετε την επιφάνεια και το τοποθετείτε για 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και σφίξει η γέμιση.
  6. Για το σιρόπι βύσσινο: Στραγγίζετε τα βύσσινα και κρατάτε το σιρόπι. Σε μια κατραρολίτσα τοποθετείτε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ και προσθέτετε σταδιακά το σιρόπι και σιγοβργάζετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  7. Το αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κεράσια, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη για 30 λ περίπου ή μέχρι να κρυώσει. Κόβετε το chessecake blackforest σε κομμάτια, τα περιχύνετε με το σιρόπι βύσσινο, γαρνίρετε (προαιρετικά) με φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.

(*) Στη συνταγή η δοσολογία για τα βύσσινα με το σιρόπι τους είναι 670 γρ. Εγώ βρήκα στο Σούπερ Μάρκετ μια κομπόστα σε βάζο βύσσινο της ΧΕΝΙΑ των 690 γρ. Υπάρχουν βέβαια και ΚΥΚΝΟΣ και άλλες μάρκες για να διαλέξετε αυτή της αρεσκείας σας.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Blackforest cheesecake

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.