Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και γλάσο λεμονιού

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και γλάσο λεμονιού

Δροσερό, ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου με στρώσεις μπισκότων, κρέμας με άρωμα λεμονιού, καλυμμένο με γλάσο λεμονιού. Μια εύκολη, γρήγορη και απλή συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο αλλά και ιδανικό κέρασμα, όλες τις ώρες και περιστάσεις γλύκισμα. 

Υλικά συνταγής

  • 950 ml γάλα πλήρες, κρύο 
  • 3 φακελάκια (των 62 γρ. το ένα) αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 230 γρ. έτοιμη σαντιγί 
  • 2-3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού 
  • 2 πακέτα (225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ 
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • ½ φλ. τσαγιού (115 γρ.) βούτυρο μαλακωμένο καλά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα, τους 3 φακέλους με τη κρέμα στιγμής, το χυμό και ξύσμα λεμονιού και τα χτυπάτε για 2 λ με το μίξερ χειρός. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί και ομογενοποιηθεί το μείγμα.  
  2. Παίρνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου και στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα,  χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε στη βάση του μια στρώση με μπισκότα Πτι Μπερ, σπάζοντας μερικά μπισκότα σε μικρότερα κομμάτια, προκειμένου να καλύψετε τα κενά ανάμεσα στα μπισκότα και τις άκρες του πυρέξ. 
  3. Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το μισό μείγμα κρέμας σαντιγί και στρώνετε ομοιόμορφα την επιφάνειά του. Από πάνω τοποθετείτε άλλη μια στρώση μπισκότων και στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα το υπόλοιπο μείγμα κρέμας-σαντιγί. Τελειώνετε με άλλη μια στρώση μπισκότων.
  4. Για το γλάσο λεμονιού: Σε ένα καθαρό μπολ βάζετε τη μισή ζάχαρη άχνη και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το γλάσο λεμονιού και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή υφή του γλάσου ή οποία θα είναι μεν ελαφρώς πηχτή αλλά θα σας επιτρέπει να τη στρώσετε πάνω από τα μπισκότα.
  5. Απλώνετε ομοιόμορφα, με μια μαρίζ, το γλάσο σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, πάνω από μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και γλάσο λεμονιού