Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ, κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας

Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ, κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας

Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα Πτι Μπερ και επικάλυψη σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (φωτο από εδώ) για ένα δροσερό γλύκισμα.

Υλικά συνταγής

  • Για τη κρέμα:
  • 3 φακελάκια (των 62 γρ.) κρέμα στιγμής βανίλια
  • γάλα όσο αναφέρεται στη συσκευασία + 1/2 φλ. τσαγιού επιπλέον για ράντισμα μπισκότων
  • 1 φλ. τσαγιού (240 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • Μπισκότα Πτι Μπερ (2 πακέτα περίπου)
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας: 
  • 3 κουβερτούρες των 125 γρ., ψιλοκομμένες
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη κρέμα:Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20×30 εκ. περίπου βάζετε μια στρώση μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και τα ραντίζετε ελαφρώς με πολύ λίγο γάλα.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε τις κρέμες στιγμής το ανάλογο γάλα που αναφέρεται στη συσκευασία και φτιάχνετε τη κρέμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί, την προσθέτετε στο μείγμα της κρέμας στιγμής και το ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνετε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από τη στρώση μπισκότων και το απλώνετε ομοιόμορφα,. Από πάνω συνεχίζετε με άλλη μια στρώση μπισκότων, τα ραντίζετε ελαφρώς με λίγο γάλα, πάνω από τα μπισκότα ρίχνετε την υπόλοιπη μισή κρέμα, την απλώνετε ομοιόμορφα και τελειώνετε με μια ακόμα στρώση μπισκότων.
  4. Για την επικάλυψη:Λιώνετε σε μπεν μαρί τις κουβερτούρες κομμένες σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο, τη κρέμα γάλακτος  και το γάλα. περιχύνουμε το γλυκό σας πάνω από τα μπισκότα και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθούν η κρέμα και η λιωμένη σοκολάτα.

Eclair-Dessert_In-Dish



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό με πτι μπερ, κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας

 

2 Σχόλια

  1. Μαρια says:

    Αν στη μιση κρεμα βαλουμε λιωμένη σοκολατα και αντι για δυο στρωσεις λευκης κρεμας …βαλουμε μια στρωση σοκολατενια κα μια λευκη…δεν θα ναι ωραιο??

  2. Sintayes.gr says:

    Φυσικά Μαρία μου και θα γίνει ωραίο. Απλά θα αφήσεις τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς και μετά αφού έχεις προσθέσει και τη σαντιγί θα χωρίσεις το μείγμα στα 2 θα ρίξεις τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα και θα ανακατέψεις με μια μαρίζ.
    Πολύ καλή η ιδέα σου.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.