Μπισκοτογλυκό ψυγείου “Μπανάνα Σπλίτ”

Μπισκοτογλυκό ψυγείου “Μπανάνα Σπλίτ”

Ένα φανταστικό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκάκι με μπισκότα, μπανάνες, ανάλαφρη κρέμα με μαλακό τυρί και κερασάκια μαρασκίνο χωρίς ψήσιμο. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για το τέλειο αφράτο και κρεμώδες επιδόρπιο που θα γίνει το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα Πτι Μπερ
  • 225 γρ. βούτυρο το μισό λιωμένο, το άλλο μισό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για τη γέμιση:
  • 225 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 μεγάλες μπανάνες
  • 1 κομπόστα Ανανά φέτες σε σιρόπι (των 567 γρ.), ψιλοκομμένος, καλά στραγγισμένος  
  • 230 γρ. έτοιμη (ή σπιτική) σαντιγί
  • 1/3 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα φουντούκια
  • 280 γρ. κερασάκια μαρασκίνο, στραγγισμένα και ταμποναρισμένα σε απορροφητικό χαρτί

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Μεταφέρετε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα στο μούλτι μπισκότα, προσθέτετε και το μισό βούτυρο (113 γρ.) λιωμένο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Τα ρίχνετε στη βάση ενός πυρέξ με διάσταση 23×33 εκ. περίπου και τα στρώνετε ομοιόμορφα, πατώντας τα ελαφρώς στη βάση με τα χέρια σας. 
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το υπόλοιπο μισό (113 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, το μαλακό τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ για 3-4 λ για να έχετε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα στο πυρέξ πάνω από στη μπισκοτένια βάση και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις στρώνετε, τη μια δίπλα στην άλλη, πάνω στη κρέμα τυριού. 
  4. Στραγγίζετε καλά τις φέτες ανανά, τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις  ψιλοκόβετε σε μικρά κομματάκια, τα οποία στρώνετε πάνω από τις φέτες μπανάνας. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη σαντιγί και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα φουντούκια. 
  5. Διακοσμείτε το γλυκό σας με τα κερασάκια μαρασκίνο, το καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, πριν το σερβίρετε. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό ψυγείου “Μπανάνα Σπλίτ”