Μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο & γλάσο λεμονιού

Μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο & γλάσο λεμονιού

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλύκισμα, με βάση μπισκότων, ινδοκάρυδου και ζαχαρούχου γάλακτος, περιχυμένο με γλάσο λεμονιού. Ένα λαχταριστό και πολύ νόστιμο γλύκισμα που θα γίνει η γλυκιά σας συνήθεια…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Για το γλάσο λεμονιού:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 15 x 25 εκ. και βάθους 3 εκ. περίπου. Φροντίστε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.
  2. Για το λεμονογλυκό ινδοκάρυδου: Τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και τα σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία, για 5 περίπου λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
  3. Θρυματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το ινδοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το ζεστό μείγμα βουτύρου-γάλακτος και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει 1 1/2 ώρα περίπου.
  4. Για το γλάσο λεμονιού: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, προσθέτετε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Απλώστε το γλάσο πάνω στο κρύο γλυκό. Το αφήνετε να “σταθεί” για 30 λ σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτογλυκό με ινδοκάρυδο, ζαχαρούχο & γλάσο λεμονιού

 

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος says:

    Hi there may I please have this recipe in English?

  2. Sintayes.gr says:

    Dear Mme, Sir,
    I prefer next time, to have a real profie and not a anonymus one.

    Ingredients

    1/2 cup sweetened condensed milk
    100g butter
    200g granita biscuits
    1 cup desiccated coconut
    2 teaspoons finely grated lemon rind

    Lemon icing

    2 cups pure icing sugar
    20g butter, softened
    2 1/2 tablespoons lemon juice

    Directions

    Step 1
    Grease a 3cm deep, 15.5cm x 25cm (base) slab pan. Line base and sides with baking paper, extending paper 2cm above edges of pan.

    Step 2
    Place condensed milk and butter in a small saucepan over medium heat. Cook, stirring, for 5 minutes or until smooth and combined. Remove from heat.

    Step 3
    Using a food processor, process biscuits until fine crumbs. Transfer to a bowl. Add coconut and lemon rind. Stir to combine. Add hot butter mixture. Mix well to combine. Press mixture over the base of prepared pan. Cover. Refrigerate for 1 1/2 hours or until firm.

    Step 4
    Make lemon icing: Sift icing sugar into a bowl. Add butter and lemon juice. Beat with a wooden spoon until smooth and combined. Spread icing over slice. Stand at room temperature for 30 minutes or until icing has set. Cut into pieces. Serve.

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.