Μπισκότο, καραμέλα και σοκολάτα

Μπισκότο, καραμέλα και σοκολάτα

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό ψυγείου, με μπισκοτένια βάση, γέμισης καραμέλας και σοκολατένιο γλάσο. Ένα υπέροχο γλύκισμα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα στο muli
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • Για τη καραμέλα:
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  • 60 ml golden siryp ή 2 κ.σ.μέλι
  • Για τη σοκολάτα:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
  • 2 κ.γ. σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα ταξί ή πυρέξ 20Χ30 εκ. και στρώνετε, στη βάση και στα τοιχώματα, λαδόκολλα η οποία να προεξέχει περιμετρικά, για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό. 
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ινδοκάρυδο και ανακατεύεται να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα ισομερώς στη βάση του ταψιού. Το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
  3. Για τη καραμέλα: Βάζετε σε κατσαρόλα τα 120 γρ. βούτυρο, τα 2 ζαχαρούχα, το σιρόπι ή το μέλι και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 20-25 λ περίπου λεπτά,  μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει χρώμα. 
  4. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις μισοκρυώσει, απλώνετε το μείγμα, με μεγάλη κουτάλα, προσεκτικά, πάνω από τη βάση. Το ισιώνετε και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
  5. Για τη σοκολάτα: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με το σπορέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την απλώνετε πάνω στο κρύο πλέον γλυκό. Αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Ξεφορμάρετε τραβώντας το γλυκό από τη λαδόκολλα, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότο, καραμέλα και σοκολάτα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.