Μπισκοτένιο κέϊκ σοκολάτας και καραμελένιο γλάσο, χωρίς αλεύρι

Μπισκοτένιο κέϊκ σοκολάτας και καραμελένιο γλάσο, χωρίς αλεύρι

Ένα διαφορετικό πολύ νόστιμο μπισκοτένιο κέϊκ.

Μια συνταγή για ένα σοκολατένιο κέικ, χωρίς αλεύρι, με μπισκότα και καρύδια, περιχυμένο με καραμελένιο γλάσο !!!

Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 κούπα καρύδια τριμμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • μισή κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 5 αβγά
  • 100 γρ. τρούφα σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 2 κοφτές κουταλιές κακάο

Και για το καραμελένιο γλάσο:

  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ:

  1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα βάζουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε το γαρίφαλο, μπέικιν, κακάο και τρούφα γάλακτος.
  2. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το βούτυρο. Ενώνουμε απαλά τα 2 μείγματα σε ένα.
  3. Βουτυρώνουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.

Για το γλάσο:

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μετά από 2-3 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το κορν φλάουρ.
  2. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ και ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για λίγο ακόμα, μέχρι να πήξει ελαφρά. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει. Όταν κρυώσει, καλύπτουμε εξωτερικά όλο το κέικ μας.

38-chocolate-chip-cake-with-caramel-glaze-2

1542_l

 

 

Πηγή:http://syntageskardias.blogspot.de/

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτένιο κέϊκ σοκολάτας και καραμελένιο γλάσο, χωρίς αλεύρι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.