Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

Μια συνταγή για πανεύκολα και πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια με τζίντζερ για να τα φτιάξετε και τα γευτείτε με τα παιδιά σας και τους καλεσμένους σας ή να στολίσετε το σπίτι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπισκοτάκια:
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. μέλι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1] Για το γλάσο διακόσμησης με ασπράδι:
  • 165 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι μεγάλου αυγού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
  • 2] Για γλάσο λεμονιού:
  • 145 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. μαλακή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε για 2-3 λεπτά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το κρόκο, το μέλι και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη κανέλα, το τζίνζερ τη σόδα και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου συνεχίζοντας το χτύπημα με τον “γάντζο”. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, τη βάζουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολες, την ανοίγουμε σε πάχος 3 χιλιοστών και τη τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να κόψουμε και να ξεκολλήσουμε τα τζιντερανθρωπάκια ή τις τζιντερφιγούρες της προτίμησής μας. 
  3. Τα βγάζουμε από το ψυγείο και με κουπ-πατ κόβουμε τα μπισκότα, τα αραδιάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολα και τα ψήνουμε για 8-10′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Α] Για το γλάσο διακόσμησης με ασπράδι: Χτυπάμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και όταν αφρίσει και φουσκώσει ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο γλάσο. Βάζουμε [προαιρετικά] και σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής στο τέλος και ανακατεύουμε. 
  5. Β] Για το γλάσο λεμονιού διακόσμησης [εναλλακτικά]: Σε περίπτωση που δεν προτιμάτε το ωμό αυγό προτιμήστε αυτή τη δεύτερη επιλογή για γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη και το βούτυρο να ενσωματωθούν, προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  6. Παίρνουμε ένα ένα τα “ανθρωπάκια” ή τις φιγούρες προτίμησής μας και με μια σύριγγα [σαν αυτές που δίνουμε το σιροπάκι στα παιδιά], ζωγραφίζουμε όλα τα μπισκοτάκια και τα τρώμε ή στολίζουμε το σπίτι.

Καλά Χριστούγεννα

noel107

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκοτάκια Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.