Μπισκότα Whoopies γεμιστά με μερέντα

Μπισκότα Whoopies γεμιστά με μερέντα

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα μπισκότα whoopies γεμιστά με μερέντα. Απολαύστε τα όλες τις ώρες της ημέρας και απογειώστε τη γεύση σας. 

Υλικά συνταγής

  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα με 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανιλιας
  • Μερέντα ή Νουτέλα για άλειμμα 
  • 5 μπισκότα σοκολάτας cookies θρυμματισμένα στο multi [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέϊκιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ ή στο κάδο του μίξερ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, τη βανίλια, τις 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και σταδιακά το γάλα χτυπώντας το συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Χαμηλώνετε στη ταχύτητα το μίξερ και σταδιακά, σιγά σιγά, αρχίζετε να προσθέτετε το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε μείγμα και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Θα πάρετε συνολικά 24 κ.γ. για να έχετε 24 μπισκοτάκια whoopies. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε απαλά με προσοχή σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
  5. Μόλις κρυώσουν, παίρνετε τα 12 μπισκότα και στρώνετε στη κάτω πλευρά του μερέντα σε ποσότητα που επιθυμείτε. Πασπαλίζετε πάνω από τη μερέντα [προαιρετικά] ισομερώς τα θρυμματισμένα σοκολατένια μπισκότα και τα σκεπάζετε σε σάντουϊτς με το άλλα 12 μπισκότα.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα Whoopies γεμιστά με μερέντα