Μπισκότα “Πτι φούρ” βουτηγμένα στη σοκολάτα
Υπέροχα μπισκοτάκια βουτηγμένα στη σοκολάτα για το πρωϊνό καφέ σας, για τη δουλειά σας, για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια…
Για τα μπισκοτάκια: Για την επικάλυψη σοκολάτας:Υλικά συνταγής
Εκτέλεση συνταγής
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Επειδή η ζύμη είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια, χρησιμοποιούμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε τα μπισκότα μας σε απλό σχήμα ή άλλο της αρεσκείας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C για 15-20 λεπτά. Τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας ως εξής: Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη ή το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί .
- Βουτάμε τα μέρος ή ολόκληρα τα μπισκότα μας μέσα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν. Σε περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς τα βουτάμε μέσα σ” αυτούς ή τα πασπαλίζουμε όσο ακόμα είναι ζεστή η σοκολάτα μας.
* Τη ποσότητα για το γλάσο μπορείτε να την αυξήσετε ανάλογα άν θέλετε να γλασάρετε όλα τα μπισκότα σας σε όλη την επιφάνειά τους και όχι μερικώς.
** Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ανάμεσα και μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να να τα πιέσετε ελαφρά να κολήσουν.
*** Για σοκολατένια κουλουράκια προσθέστε 30 γρ. κακάο στη ζύμη. Αν χρησιμοποιήσετε τη μισή ζύμη βάλτε το μισό κακάο.
Sintayes.gr,