Μπισκότα με καφέ και κομμάτια σοκολάτας

Μπισκότα με καφέ και κομμάτια σοκολάτας

Απολαύστε το καφεδάκι σας, συνοδεύοντάς το με υπέροχα μπισκότα με καφέ και σταγόνες σοκολάτας. Μια εύκολη συνταγή για να δώσει άλλη γευστική διάσταση στο πρωινό και απογευματινό καφέ σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής

  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 360 γρ. κουβερτούρα μαύρη, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 260 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 280 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 1/2 κ.γ. καφές στιγμιαίος
  • 1 γεμάτο κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αναμιγνύετε με το στιγμιαίο καφέ και το μπέικιν πάουντερ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα και γίνει σαν κρέμα. Προσθέτετε τα αυγά χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Χαμηλώνετε στη πολύ χαμηλή ταχύτητα το μίξερ, ρίχνετε σταδιακά, λίγο λίγο, το μείγμα αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθούν ισομερώς.
  4. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου να ΄ξεκουραστεί” η ζύμη. Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου σας.
  5. Πλάθετε μπαλάκια, τα οποία πιέζετε με τα δάχτυλά σας να λεπτύνουν και πλατύνουν τόσο όσο η διάμετρός τους να είναι 3 εκ. περίπου. Τα τοποθετείτε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να αφήσετε αρκετό κενό μεταξύ τους διότι κατά το ψήσιμο θα διπλασιάσουν σχεδόν τον όγκο τους.
  6. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 17-20 λ μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά. Τα αφαιρείτε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λ μέσα στο ταψί και μετά τα μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα σερβίρετε. 

chocolate-chip-cookie-day



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα με καφέ και κομμάτια σοκολάτας