Μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας

Μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας

Λαχταριστά, αφράτα μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας, γαρνιρισμένα με λευκή σοκολάτα και τρούφα πολύχρωμη. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε υπέροχα μπισκότα.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο + 1 κ.γ. επιπλέον σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κρυσταλλική άσπρη ζάχαρη 
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι + 2 κ.σ. επιπλέον 
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού Μερέντα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • τρούφα πολύχρωμη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπισκότα ινδοκάρυδου: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώνετε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάζετε το 1/2 φλ. βούτυρο και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε για 2 λ.
  3. Ρίχνετε τη σόδα, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα κρεμμώδες μείγμα. Τέλος ρίχνετε το ινδοκάρυδο και χτυπάτε με το γάτζο του μίξερ ή ανακατεύετε με σπάτουλα για 1/2 λ να ενσωματωθεί.
  4. Πλάθετε πάνω σε λαδόκολλα, 30 μπαλάκια 2,5 εκ. Κάνετε, με το ακροδάκτυλό σας ένα “βαθούλωμα” στο κέντρο σε κάθε μπαλάκι και το γεμίζετε με μερέντα.  Καλύψτε πλήρως τη μερέντα με μια μικρή ισοπεδωμένη στρώση ζύμης και σφραγίζετε τις άκρες ώστε να “φυλακιστεί” η μερέντα. Κυλάτε πάλι το μπαλάκι με τη μερέντα στο κέντρο του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μερέντα. [Βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].
  5. Τοποθετείτε τα μπαλάκια στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα, σε απόσταση 3 εκ. περίπου μεταξύ τους. Τα πιέζετε πολύ λίγο να πλατύνουν ελαφρώς και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 9-10 λ. Τα βγάζετε από το φούρνο και από το ταψί και τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώνουν.
  6. Για γαρνίρισμα: Λιώνετε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας με τη 1 κ.γ. βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  7. Ρίχνετε το ρευστό ακόμα μείγμα λευκής σοκολάτας σε μια μικρή πλαστική σακούλα [polybag], ανοίγετε στη μια γωνία της μια μικρή τρύπα και περιχύνετε τα μπισκότα. Τα πασπαλίζετε με τη τρούφα σοκολάτας και τα απολαμβάνετε.  Διατηρείστε τα σε σφραγισμένο δοχείο. 

 

IMG_0511


Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπισκότα ινδοκάρυδου με γέμιση μερέντας