Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά, μπέϊκον και σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά, μπέϊκον και σάλτσα μπάρμπεκιου

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά, μπέϊκον και σάλτσα μπάρμπεκιου. Μια εύκολη, νόστιμη συνταγή για ένα πικάντικο πιάτο, για να το απολαύσετε σας ορεκτικό ή μεζέ αλλά και ως κυρίως πιάτο.

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου [έτοιμη]
  • 8 φέτες μπέϊκον κομμένες στη μέση
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κιμά, το αυγό, το σκόρδο, το τρίμμα φρυγανιάς, το ψιλοκομμένο βασιλικό, το σχοινόπρασο, 2 κ.σ. λάδι, τη μισή σάλτσα μπάρμπεκιου και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνετε πολύ καλά και πλάθετε μπιφτέκια 2 εκ. πάχους περίπου. Κόβετε τα άκρα από το μπέϊκον [το υπόλοιπο το αφήνετε στο ψυγείο για άλλη χρήση] ώστε να μείνει το κεντρικό κομμάτι μόνο, τυλίγετε κάθε μπιφτέκι με το μπέϊκον που το σταθεροποιείτε με μια οδοντογλυφίδα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C ή στους 160 ° C στον αέρα. Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και σοτάρετε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν και σταθεροποιηθεί το μπέϊκον. 
  4. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφετε με σάλτσα μπάρμπεκιου και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10′ από κάθε πλευρά, περιχύνοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα στα μισά του ψησίματος.

Πηγή

 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με μυρωδικά, μπέϊκον και σάλτσα μπάρμπεκιου