Μπιφτέκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

Μπιφτέκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

Πεντανόστιμα, πικάντικα μπιφτέκια κοτόπουλου με σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια  ψημένα στο φούρνο καλυμμένα με ντομάτες και τυριά. Μια εύκολη και απλή συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό πιάτο που λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας. 

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου:
  • 450 γρ. κιμάς κοτόπουλου 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 230 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού, θρυμματισμένη στο μούλτι ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών
  • 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού ψιλοκομμένα ή 1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • Για το τηγάνισμα και το ψήσιμο:
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των μπιφτεκιών + επιπλέον για λάδωμα πυρέξ
  • 2 μικρές-μεσαίες ντομάτες κομμένες σε 6 φέτες συνολικά 
  • 180 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία, και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια για 3 λ. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα πασπαλίζετε με 1-2 πρέζες αλάτι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά για 2 λ. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κιμά κοτόπουλου, το ψωμί, το αυγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το μείγμα λαχανικών όπως είναι από το τηγάνι και τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε 6 μεγάλα μπιφτέκια. 
  3. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε τα λαχανικά, ρίχνετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά, τηγανίζετε τα μπιφτέκια σας για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι σχεδόν να ψηθούν, πάρουν χρώμα και κάνουν κρούστα. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε ένα μέτριο λαδωμένο πυρέξ. 
  4. Καλύπτετε το κάθε μπιφτέκι με 1 φέτα ντομάτας και από πάνω πασπαλίζετε το τριμμένο τσένταρ. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 10-15 λ μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και ψηθούν και αρχίσουν να “φουσκώνουν” οι ντομάτες. Το σερβίρετε ζεστό με μια μεγάλη σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με μανιτάρια στο φούρνο με ντομάτα και τυριά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.