Μπιφτέκια κοτόπουλου με εστραγκόν, με λίγα λιπαρά

Μπιφτέκια κοτόπουλου με εστραγκόν, με λίγα λιπαρά

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμα, ζουμερά, μπιφτέκια κοτόπουλου με φρέσκο εστραγκόν  που τους δίνει μια υπέροχη, ιδιαίτερη γεύση, με λίγα λιπαρά. Συνοδέψτε τα με σάλτσα γιαουρτιού -μουστάρδας με λίγα πάλι λιπαρά και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα, ή με στρογγυλά ψωμάκια για burgers και απολαύστε τα.

Υλικά συνταγής

  • Για τα μπιφτέκια:
  • 650 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 90 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • αλάτι πιπέρι
  • 2 κ.σ. σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού-μουστάρδας:
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • Για burgers:
  • 4 στρογγυλά ψωμάκια για burgers κομμένα οριζόντια στη μέση
  • 3 φύλλα σαλάτας χοντροκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες 
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα μπιφτέκια: Τοποθετείτε στο μούλτι τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το εστραγκόν, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε ώστε, σχεδόν, να πολτοποιηθούν. 
  2. Σε ένα μπολ βάζετε το κιμά, το ανθότυρο θρυμματισμένο με τα χέρια σας, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνετε. Προσθέτετε και το μείγμα κρεμμυδιών του μούλτι και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. (Μην τα παραζυμώσετε. Απλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά).
  3. Βρέχετε τα χέρια σας, πλάθετε 8 μπιφτεκάκια, 2 εκ. πάχους περίπου, τα τοποθετείτε σε πιατέλα και τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. Μετά τα 15 λ, ζεσταίνετε καλά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, το σπορέλαιο. Μόλις κάψει χαμηλώνετε τη θερμοκρασία κάτω από το μέτριο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν καλά μέχρι μέσα.
  4. Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Εν τω μεταξύ, τοποθετείται σε μπολ το γιαούρτι και τη μουστάρδα και τα ανακατεύτε πολύ καλά να ενσωματωθούν. Προαιρετικά, ρίχνετε και 1 πρέζα αλάτι, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. 
  5. Για burgers: Κόψτε τα στρογγυλά ψωμάκια, οριζόντια στη μέση, στρώνετε στα κάτω μισά ψωμάκια λίγα χοντροκομμένα φύλλα σαλάτας, από πάνω φέτες ντομάτες τις οποίες πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, από 2 μπιφτέκια στο κάθε ένα τα οποία περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού. Τα σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μισά ψωμάκια και τα σερβίρετε αμέσως.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με εστραγκόν, με λίγα λιπαρά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.