Μπάρες λεμονιού

Μπάρες λεμονιού

Υπέροχες μπάρες λεμονιού με μπισκοτένια ψημένη βάση και πλούσια αφράτη λεμονάτη κρέμα πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη άχνη που θα ξετρελάνουν όσους τις δοκιμάσουν. Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε και εσείς τις τέλειες μπάρες λεμονιού ως το τέλειο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας στο σχολείο, στο πικ νικ, στη δουλειά, ιδανικό ως κέρασμα και ως το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα χορταστικό και πλούσιο γεύμα ή δείπνο. Δοκιμάστε τες!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική 
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1⅓ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη κρέμα λεμονιού:
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1-1⅓ ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού 
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά αναμεμιγμένη με ινδοκάρυδο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και μια μακρόστενη ταρτιέρα (ή αντίστοιχο ταψί μακρόστενο) με διάσταση βάσης 16×26 εκ. περίπου και βάθους 3 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να προεξέχει από τα τοιχώματα 2 τουλάχιστον εκ. Το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Για τη βάση: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, το μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τη βανίλια και τη ζάχαρη τα ανακατεύετε καλά με σύρμα, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια μαλακή ζύμη.
  3. Μεταφέρετε τη ζύμη στη ταρτιέρα πάνω στο χαρτί ψησίματος, το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  4. Για τη κρέμα λεμονιού: Ρίχνετε σε ένα μπολ τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με μίξερ ή με το μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι, χτυπάτε για 1/2 λ και τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  5. Ρίχνετε τη κρέμα λεμονιού πάνω από τη ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά της και ψήνετε για 15 λ περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί στην αφή η κρέμα λεμονιού. Βγάζετε το λεμονογλυκό σας από το ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Μετά το πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά και με ινδοκάρυδο), το κόβετε σε κομμάτια/μπάρες και το σερβίρετε.  

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπάρες λεμονιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.