Αναρτήθηκε στις 30/05/2014 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Μπάρες από λευκή σοκολάτα, πτι μπερ και φιστίκια Αιγίνης
Μια υπέροχη συνταγή για μπάρες λευκής σοκολάτας με μπισκότα πτι μπερ και φιστίκια Αιγίνης. Μια εγγυημένη συνταγή υπογεγραμμένη από τον Στ. Παρλιάρο.
Υλικά συνταγής
- 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 120 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 240 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη σε μπεν-μαρί
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κονιάκ
- 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Το ανακατεύουμε με την άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψάκι 17×17 και ύψος 4 εκ. και πιέζουμε όλη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα και άλλη μισή ώρα εκτός ψυγείου και κόβουμε σε ράβδους.
30/05/2014
Sintayes.gr,