Μπανόφι

Μπανόφι

Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο γλύκισμα, αγαπητό για μικρούς και μεγάλους. Μπανόφι, με στρώση μπισκότου, καραμέλα, φρέσκιες μπανάνες, γαρνιρισμένο με σαντιγί.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. Μπισκότα Digestive 
  • Για τη γέμιση:
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 ολόκληρες μπανάνες
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίστε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, βάλτε σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.  Τοποθετείτε το μείγμα σε ταρτιέρα σε λαδόκολα, ή σε ταψάκι με αποσπώμενη βάση, το στρώνετε καλά στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει.
  2. Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη χρυσή καραμέλα.
  3. Απλώνετε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζετε το γλυκό πάλι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. 
  4. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Βάζετε το 1/3 πάνω από τη καραμέλα. Κόβετε τις μπανάνες σε φετούλες και τις στρώνετε πάνω από τη σαντιγί. Βάζετε την υπόλοιπη ποσότητα σαντιγί, με κουτάλι ή με κορνέ πάνω από τις στρώσεις μπανάνας και πασπαλίστε προαιρετικά με σκόνη κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι