Αναρτήθηκε στις 12/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Μπανόφι
Μια εύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο γλύκισμα, αγαπητό για μικρούς και μεγάλους. Μπανόφι, με στρώση μπισκότου, καραμέλα, φρέσκιες μπανάνες, γαρνιρισμένο με σαντιγί.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ. Μπισκότα Digestive
- Για τη γέμιση:
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 3 ολόκληρες μπανάνες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίστε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη, βάλτε σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν. Τοποθετείτε το μείγμα σε ταρτιέρα σε λαδόκολα, ή σε ταψάκι με αποσπώμενη βάση, το στρώνετε καλά στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού και το βάζετε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυώσει.
- Για τη γέμιση: Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και το σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχετε μια παχύρρευστη χρυσή καραμέλα.
- Απλώνετε τη καραμέλα πάνω από τη βάση μπισκότου και το βάζετε το γλυκό πάλι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
- Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Βάζετε το 1/3 πάνω από τη καραμέλα. Κόβετε τις μπανάνες σε φετούλες και τις στρώνετε πάνω από τη σαντιγί. Βάζετε την υπόλοιπη ποσότητα σαντιγί, με κουτάλι ή με κορνέ πάνω από τις στρώσεις μπανάνας και πασπαλίστε προαιρετικά με σκόνη κακάο ή τριμμένη κουβερτούρα.
Πηγή
12/01/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπανόφι