Μπανόφι, ο υπέροχος πειρασμός

Μπανόφι, ο υπέροχος πειρασμός

Μπανόφι. Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο στη παρασκευή του για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο αλλά και συνοδευτικό με το καφέ ή το τσάι σας. Μια μεγάλη απόλαυση για όλη την οικογένεια. Δροσερό από το ψυγείο, με λαχταριστή πλούσια γεύση γεμάτη με τα αρώματα της καραμέλας και της μπανάνας. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα μπανόφι που το κάνει ιδιαίτερο λόγω της βάσης του την οποία ψήνουμε για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού (185 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομματάκια + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1-2 κ.σ. παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση: 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
  • 100 γρ. ζάχαρη βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
  • ½ φλ. τσαγιού (110 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • Για την επικάλυψη:
  • 2 μεγάλες μπανάνες, κομμένες σε λεπτές ροδελίτσες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κρόκο αυγού χτυπημένο με τις 2-3 κ.σ. κρύο νερό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι ενσωματωθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και το ζυμώνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ. 
  2. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση (αν δεν έχετε φόρμα για κέικ στρωμένη με χαρτί ψησίματος) με διάσταση βάσης 35×11 εκ. Βάζετε τη κρύα μπάλα ζύμης ανάμεσα σε 2 χαρτιά ψησίματος και με ένα πλάστη την ανοίγετε σε φύλλο το οποίο στρώνετε στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας απλώνοντάς το ομοιόμορφα με τα χέρια σας. Τρυπάτε το μείγμα, με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία στη βάση του και το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 20 λ. 
  3. Στη συνέχεια το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λ ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. 
  4. Για τη γέμιση: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και το ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, για 8-9 λ ή μέχρι να πήξει το μείγμα. Μην το αφήσετε πολύ γιατί θα πήξει η καραμέλα. Το αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε για 5 λ στην άκρη να “σταθεί και στη συνέχεια, το ρίχνετε και το στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη ψημένη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο για 30 λ τουλάχιστον για να σφίξει η καραμέλα. 
  5. Για την επικάλυψη: Οταν σφίξει η καραμέλα, στρώνετε πάνω σε όλη την επιφάνειά της, τις ροδέλες μπανάνας. Χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, τη κρύα κρέμα γάλακτος, σε πηχτή σαντιγί, την απλώνετε πάνω από τις μπανάνες και σερβίρετε.



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι, ο υπέροχος πειρασμός