Facebook2445 Twitter2 Google+1 Pinterest100
Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
- 230 γρ. βούτυρο [110 γρ. + 120 γρ.]
- 100 γρ.ζάχαρη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα [1 κουτί]
- 3 μπανάνες
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
- σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώστε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στρώστε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι , πατήστε το καλά και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει.
- Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο [120 γρ.] μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα πάνω σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε το να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5΄-8′, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
- Στρώστε το μείγμα πάνω από τη κρύα πια βάση σας και αφήστε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.
- Καλύψτε με ένα στρώμα φέτες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί και πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.
7:05 πμ www.sintayes.gr Tags: γλυκό επιδόρπιο μπανάνες Μπανόφι σαντιγί