Αναρτήθηκε στις 26/06/2016 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές
Μπανάνα Split
Μπανάνα split. Μια πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο γλύκισμα με καραμελωμένες μπανάνες, παγωτό βανίλια και σάλτσα σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
- 6 μεγάλες μπανάνες κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 λίτρο παγωτό βανίλια
- 1/4 φιστίκια χοντροκομμένα
- Για τη σάλτσα σοκολάτας:
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση συνταγής
- Για τις μπανάνες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 ° C και βουτυρώνετε ελαφρώς ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ διαστάσεων 19Χ30 εκ. περίπου ή μια ταρτιέρα 23-24 εκ. Τοποθετείστε τις μπανάνες μέσα στο ταψί ή ταρτιέρα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω.
- Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Περιχύνετε καλά με το σιρόπι τις μπανάνες στο ταψί και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν οι μπανάνες για 10 λ.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σάλτσα σοκολάτας. Βάζετε σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, τα κομματάκια σοκολάτας και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε για 3-4 λ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Τοποθετείτε μπάλες παγωτού πάνω από τις καραμελωμένες μπανάνες, περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα φιστίκια και σερβίρετε.
Πηγή: Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:K. Woodman/Photo: Mark O’Meara
26/06/2016
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπανάνα Split