Μπανάνα Σπλίτ cheececake

Μπανάνα Σπλίτ cheececake

Υπέροχο, δροσερό cheesecake μπανάνα σπλίτ. Μια πολύ εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, ένα φανταστικό γλύκισμα σε όλες τις περιστάσεις και να εντυπωσιάσετε με την καταπληκτική εμφάνισή του και την τέλεια γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 300 γρ. μπισκότα digestive, θρυμματισμένα σε σκόνη
  • Για τη γέμιση:
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 5 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική πολύ λεπτή
  • 100 ml χυμό μπανάνας
  • 6 μπανάνες μεσαίου μεγέθους
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% , κρύα
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 5 κανονικές κ.σ. μερέντα ή νουτέλα
  • 1 μικρή μπανάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος ή διαγωνίως
  • 2 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε και καλύπτετε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψί-φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 ή 26 εκ. Θρυμματίζετε σε ψίχουλα, στο μούλτι, τα μπισκότα, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού και το πιέζετε με τα χέρια σας ισομερώς σε όλη τη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει για 30 λ.
  2. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μουλιάσει. Σε ένα μεταλλικό μπολ αναμιγνύετε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το χυμό μπανάνας. Βάζετε το μπολ με το μείγμα σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα με κοχλαστό νερό, με προσοχή να μην ακουμπάει το νερό στο μπολ) και ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα με σύρμα για περίπου 12 λ μέχρι να αρχίσει να πήζει. Έτσι ψήνονται και οι κρόκοι. Μην το αφήσετε να πήξει πολύ. 
  3. Βγάζετε το μπολ από το μπεν μαρί και το βάζετε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός. Αφαιρείτε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, τα στύβετε να φύγει το πολύ νερό, τα προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα αυγών και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να κρυώσει το μείγμα. 
  4. Πολτοποιείτε σε μπλέντερ τις 4 μπανάνες μαζί με το χυμό λεμονιού. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις υπόλοιπες 2 μπανάνες. Χτυπάτε σε μπολ τα 250 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε τη κρέμα τυριού να αφρατέψει. Προσθέτετε στο μπολ με το τυρί κρέμα τη σαντιγί και τα κομματάκια μπανάνας και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Ρίχνετε το μείγμα μπανάνα σπλιτ/cheesecake μέσα στο ταψί πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 5 περίπου ώρες μέχρι να κρυώσει καλά. 
  6. Για το γαρνίρισμα: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα 150 ml κρέμας γάλακτος και τη μερέντα και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.
  7. Όταν πρόκειται να σερβίρετε χτυπάτε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Κόβετε τη μπανάνα σε διαγώνιες ή κάθετες φέτες και τις τοποθετείτε στο κέντρο του cheesecake. Πάνω από τις μπανάνες στρώνετε τη σαντιγί με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Με ένα κουτάλι περιχύνετε τη σαντιγί και τις μπανάνες με το μείγμα μερέντας και τέλος πασπαλίζετε το γλυκό σας με τη τριμμένη σοκολάτα. 

KALO



Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανάνα Σπλίτ cheececake