Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς

Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο μπακλαβά με ξηρούς καρπούς. Ένα γλυκό που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση τους εσάς και τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας [*]
  • 1/2 κιλό βούτυρο
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. καρύδια
  • Για το σιρόπι:
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 80 γρ. γλυκόζη
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσουν οι ξηροί καρποί και τους αλέθουμε καλά στο μπλέντερ.
  2. Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ40 εκ. και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Από πάνω σκορπίζουμε τους ξηρούς καρπούς σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα  και τα βουτυρώνουμε.
  3. Βάζουμε  το ταψί στην κατάψυξη ή στο ψυγείο να παγώσει για λίγο για να μπορέσουμε με ευκολία να  κόψουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 1½ ώρα περίπου.
  4. Για το σιρόπι: Βάζουμε στην κατσαρόλα  τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, την κανέλα και το πορτοκάλι κομμένο στα δύο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά, αρχίζοντας να μετράμε το χρόνο από το σημείο βρασμού. Βγάζουμε από το φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι.

[*] Χρησιμοποιείστε το ειδικό για γλυκά, πολύ λεπτό φύλλο κρούστας της “Χρυσής Ζύμης”.

 

Πηγή:εδώ

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπακλαβάς με ξηρούς καρπούς

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.