Μπακλαβάς “Στρούντελ” με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού

Μπακλαβάς “Στρούντελ” με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό, λατρεμένο απ” όλους γλυκό. Μπακλαβάς, “στρούντελ” με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού:
  • 1 πορτοκάλι
  • 125 ml [1/2 φλ.] μέλι
  • 55 γρ. [1/4 φλ.] ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και τοποθετείτε λαδόκολα σε μια μακρόστενη φόρμα του κέϊκ.
  2. Χοντροκόψτε [προσοχή μη γίνουν σκόνη] στο multi τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέστε στο μπολ και τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά. 
  3. Τοποθετείτε σε επιφάνεια εργασίας το ένα φύλλο κρούστας και το αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Προσθέτετε από πάνω το δεύτερο φύλλο και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία αλείφοντας με βούτυρο ένα ένα όλα τα φύλλα.
  4. Με τη μικρότερη πλευρά στραμμένη προς εσάς, απλώστε το μείγμα των ξηρών καρπών, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της στοίβας των φύλλων αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. περιθώριο. Προσεκτικά “ρολάρετε” τα φύλλα με τη γέμιση από τη μικρότερη πλευρά.
  5. Τοποθετείστε το μπακλαβά “στρούντελ” με το τελείωμα των φύλλων στη φόρμα με τη λαδόκολλα. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα φύλλα.
  6. Για το σιρόπι πορτοκαλιού: Ξύνετε το πορτοκάλι και μετά το στύβετε. Βάζετε το ξύσμα μέσα στο χυμό, ανακατεύετε και τοποθετείστε το σε μια κατσαρόλα μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι ελαφρώς. Περιχύνετε το στρούντελ με το ζεστό σιρόπι και μόλις το απορροφήσει όλο και κρυώσει το κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπακλαβάς “Στρούντελ” με σιρόπι μελιού, πορτοκαλιού

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.