Αναρτήθηκε στις 06/10/2014 σε Κοτόπουλο / Πουλερικά, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Αρωματισμένο, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι
Μια συνταγή για ένα αρωματισμένο, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι. Σερβίρετε με μια ωραία μεγάλη σαλάτα, ή πατατούλες τηγανιτές για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
- αλάτι
- ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα
- Για τη μαρινάδα:
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. ματζουράνα
- 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου κοπανισμένους
- 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
- Σε βαθύ σκεύος που να τα χωράει, ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας με λίγο αλάτι. Βάζουμε στη μαρινάδα τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες μέχρι και όλη τη νύχτα.
- Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κοτόπουλο και πατάμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Βάζουμε στο σκεύος μας αρκετό ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε ένα βαθύ πιάτο με το αλεύρι. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με αλάτι, αλευρώνουμε, τινάζουμε και τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα ενδιαμέσως (περίπου 12′-15′ συνολικά).
- Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί ή σε σχάρα και σερβίρουμε με μαϊντανό και λεμόνι.
06/10/2014
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρωματισμένο, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι