Αρωματικό, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι

Αρωματικό, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι

Μια συνταγή για ένα αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Κοτόπουλο τηγανιτό, μαριναρισμένο με αρωματικά βότανα για ένα υπέροχο, γευστικό, μυρωδάτο αποτέλεσμα. Συνοδεύστε με πατάτες τηγανιτές ή φρέσκια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1300 γρ. κομμένο σε 8 κομμάτια 
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Για τη μαρινάδα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 3 σκ. σκόδρου ψιλοτριμμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 κ.σ. φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου κοπανισμένους
  • 1 κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  2. Σε βαθύ σκεύος που να τα χωράει, ανακατεύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας με λίγο αλάτι. Βάζουμε στη μαρινάδα τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες μέχρι και όλη τη νύχτα.
  3. Βγάζουμε από τη μαρινάδα το κοτόπουλο και ταμπονάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά.
  4. Βάζουμε στο σκεύος μας αρκετό ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε ένα βαθύ πιάτο με το αλεύρι. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα ενδιαμέσως (περίπου 12-15 λ συνολικά). Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί ή σε σχάρα και σερβίρουμε με σαλάτα και σος επιλογής σας.

Σημείωση: Το μαριναρισμένο κοτόπουλο μπορεί να γίνει και στο φούρνο, κομμένο στη μέση. Χρησιμοποιούμε μικρά κοτόπουλα των 1100-1200 γρ.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρωματικό, μαριναρισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.