Αρωματική ομελέτα με βότανα, κάρυ, ζαμπόν και τσένταρ

Αρωματική ομελέτα με βότανα, κάρυ, ζαμπόν και τσένταρ

Μια υπέροχη γαλλική ομελέτα με αρωματικά βότανα, κάρυ,

ζαμπόν και τυρί. Ένα χορταστικό πρωϊνό που θα μπορούσατε να το απολαύσετε και σαν πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 6 αβγά
  • 2 μεγάλες φέτες ζαμπόν
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ ή γκούντα τριμμένο [*]
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ.  κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 1 πρέζα πάπρικα σκόνη
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάτε με τη κρέμα γάλακτος [αν δεν έχετε ανοιχτή κρέμα γάλακτος αντικαταστήστε τη με γάλα] και προσθέτετε όλα τα βότανα, το κάρυ, τη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι να ενσωματωθούν.
  2. Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το μείγμα αβγών στο ζεστό λάδι περιμένετε να ψηθεί από τη μία πλευρά [3-4′] και τη γυρίζετε και από την άλλη με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου. Πασπαλίζετε με το τυρί την επάνω, έτοιμη, επιφάνεια και αφήνετε για άλλα [3-4′] και από την άλλη πλευρά. 
  3. Μόλις είναι έτοιμη η ομελέτα τη βάζετε σε πιάτο, τοποθετείτε σε όλο το μήκος της , πάνω από το μισολιωμένο τυρί το ζαμπόν και τη κάνετε ρολό. Κόψτε τη οριζόντια στα 3 ή στα τέσσερα και απολαύστε τη.

[*] Το τυρί είναι προαιρετικό. Μπορείτε να το παραλείψετε ή να το βάλετε μέσα στο μείγμα αβγού ή με το τρόπο που προτείνουμε.

cvfhs634_008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:http://bbcuisine.e-monsite.com/pages/omelette/omelette-roulee-au-jambon-curry-et-herbes-fraiches.html

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρωματική ομελέτα με βότανα, κάρυ, ζαμπόν και τσένταρ

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.