Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο με τραγανές πατάτες

Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο με τραγανές πατάτες

Ένα υπέροχο και χυμώδες μελωμένο αρνίσιο μπουτάκι με σκόρδο και μυρωδικά και τραγανές πατάτες σιγοψημένο στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο αρνάκι που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του.

Υλικά συνταγής

  • 2 μικρά αρνίσια μπούτια συνολικού βάρους περίπου 1800 γρ.
  • 8 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (2+2 σκελίδες χωριστά) [*]
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ¾ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2-3 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • 5 λωρίδες φλούδα λεμονιού
  • 5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 
  • 1/3 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς στις αντιστάσεις. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε λεπτές στρογγυλές φέτες και τις βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα 2 πολτοποιημένα σκόρδα, αλατοπίπερο και 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύετε να αναμιχθούν.
  2. Στρώνετε μια στρώση πατάτες σε ένα μέτριο ταψί. Αφαιρείτε τα φύλλα από 3 κλωναράκια θυμάρι και πασπαλίζετε τις πατάτες. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις πατάτας, πασπάλισμα με θυμάρι μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες και από πάνω τις αλατόπιπερώνετε και τις περιχύνετε με το ζωμό κότας. 
  3. Σε ένα μπολ βάζετε τις υπόλοιπες 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο, ¼ φλ. ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια και από τις 2 πλευρές, τα αλείφετε με το μείγμα σκόρδου μουστάρδας και τα βάζετε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. 
  4. Τοποθετείτε τις φλούδες λεμονιού, τα κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης και τα κομματάκια βουτύρου πάνω στις πατάτες (γύρω από τα μπουτάκια) και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σιγοψήνετε το μπουτάκι για 4 ώρες περίπου ή μέχρι να μαλακώσει και ψηθεί το κρέας και γίνουν τραγανές οι πατάτες. 

[*] Αυξομειώστε τη ποσότητα του σκόρδου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο με τραγανές πατάτες