Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο στο φούρνο με σκορδαλιά

Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο στο φούρνο με σκορδαλιά

Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο στο φούρνο με σκορδαλιά. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 αρνίσιο μπούτι 2 κιλά περίπου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ρίγανη 
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη σκορδαλιά:
  • 300 γρ. πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ° C στις αντιστάσεις ή στους  140 ° C στον αέρα και τοποθετούμε το αρνίσιο μπούτι σε ένα ταψί.
  2. Περιχύνουμε το αρνί με το λάδι και το χυμό λεμονιού, το αλείφουμε παντού και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο, τη ρίγανη και το θυμάρι καλά από όλες τις πλευρές. Το αλατοπιπερώνουμε, το βάζουμε στο φούρνο και το σιγοψήνουμε για 4,30 έως 5 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ξεκολλάει από το κόκκαλο. 
  3. Βγάζουμε από το φούρνο το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να “ξεκουραστεί” πριν το σερβίρουμε με τη σκορδαλιά, με φρέσκο θυμάρι και το συνοδεύουμε με λεμόνι το οποίο έχουμε κόψει στη μέση και έχουμε τηγανίσει σε αντικολητικό τηγάνι για 3′-5′ μέχρι να ροδίσει. 
  4. Για τη σκορδαλιά: Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και μόλις μισοκρυώσουν τις χονδροκόβουμε και με τη βοήθεια ενός πηρουνιού τις πατάμε ώστε να λιώσουν και γίνουν σχεδόν σαν αλοιφή. Τις βάζουμε σε μπόλ προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά για τη σκορδαλιά και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε περιχύνοντας τη σκορδαλιά με λίγο λάδι και την απολαμβάνουμε μαζί με το σιγοψημένο αρνίσιο μπουτάκι.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο μπούτι σιγοψημένο στο φούρνο με σκορδαλιά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.