Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά στο φούρνο

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά στο φούρνο

Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό Μπούτι αρνίσιο γεμιστό με ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις και μυρωδικά στο φούρνο. Απλό εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 2 αρνίσια μπουτάκια, συνολικού βάρους 2 κιλά περίπου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφη
  • 180 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από το χασάπη να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια χωρίς να τα κόψει στη μέση. 
  2. Σε ένα μπόλ ρίχνετε τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και τρίβετε με αυτό το μείγμα τα μπουτάκια από όλες τις πλευρές.
  3. Σε μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη θρυμματίζετε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Βάζετε το μείγμα μέσα στα μπουτάκια, τα διπλώνετε καλά και τα δένετε με φυτικό σπάγκο σφιχτά. Τα αλείφετε εξωτερικά με τη μουστάρδα τα πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, τα βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι με λίγο ζεστό νερό και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
  5. Τα ψήνετε για 1 περίπου ώρα στους 180 βαθμούς, μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον άλλα 30 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τα βγάζετε από το φούρνο τα αφήνετε για 10 λ στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς για να τα κόψετε καλύτερα.
  6. Βάζετε σε κατσαρολάκι τους ζωμούς του κρέατος από το ταψί, προσθέτετε 1 ποτηράκι κρασιού κρασί και 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο μέσα στο κρασί και το βράζετε ανακατεύοντας να πήξει. Κόβετε σε φέτες τα μπουτάκια και τα σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα του.

Spinach and feta stuffed leg of lamb_30_1.1.1845_326X580



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα και μυρωδικά στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.