Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα & μυρωδικά στο φούρνο

Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα & μυρωδικά στο φούρνο

Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό Μπούτι αρνίσιο γεμιστό με ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις και μυρωδικά στο φούρνο. Απλό εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 μεγάλο αρνίσιο μπούτι γύρω στα 2 κιλά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφη
  • 150 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από το χασάπη να ξεκοκαλίσει το αρνίσιο μπουτάκι χωρίς να το κόψει στη μέση. 
  2. Σε ένα μπόλ ρίχνετε τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι, ανακατεύετε και τρίβετε με αυτό το μείγμα το μπούτι από όλες τις πλευρές.
  3. Σε μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη θρυμματίζετε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι. Ρίχνετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι, 1 κ.σ. φυλλαράκια δενδρολίβανου και τα σκόρδα ψιλοκομμένα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Βάζετε το μείγμα μέσα στο μπούτι, το διπλώνετε καλά και το δένετε με φυτικό σπάγκο σφιχτά. Το αλείφετε εξωτερικά με τη μουστάρδα το πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι με λίγο ζεστό νερό και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για τουλάχιστον άλλα 45 λεπτά και μέχρι να ψηθεί καλά το μπούτι. Το βγάζετε από το φωτιά το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς για να κόβετε καλύτερα.
  6. Βάζετε σε κατσαρολάκι τους ζωμούς του κρέατος από το ταψί, προσθέτετε 1 ποτηράκι κρασιού κρασί και 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο μέσα στο κρασί και το βράζετε ανακατεύοντας να πήξει. Κόβετε σε φέτες το μπουτάκι και σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα του.

Spinach and feta stuffed leg of lamb_30_1.1.1845_326X580

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσιο μπούτι γεμιστό με φέτα & μυρωδικά στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.