Αρνίσια παϊδάκια με τραγανές πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο

Αρνίσια παϊδάκια με τραγανές πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο

Λαχταριστά, πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με τραγανές πατάτες, ντοματίνια και ελιές. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο, έτοιμο σε μια ώρα το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής

  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αρνίσια πλευρά με 16 παϊδάκια κομμένη στα 4 (ανά 4 παϊδάκια)
  • 12 πατάτες baby
  • 150 γρ. ντοματίνια (σε τσαμπί)
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το πολτοποιημένο σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και μια πρέζα αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια, τα προσθέτετε στο μπολ μαζί με τις φέτες λεμονιού και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν με το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε μπόλικο, κοχλαστό νερό για 5-6 λ από το σημείο βρασμού, μέχρι να μισομαλακώσουν. Συγχρόνως, βάζετε σε ένα μεγάλο πυρέξ 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και το βάζετε στο φούρνο να κάψει καλά. 
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις πατάτε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι μέχρι να “σπάσουν” και να “ανοίξουν” ελαφρώς. Τις μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί με το καυτό λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λ. 
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα παϊδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε στο ταψί με τις πατάτες, μαζί με τους ζωμούς που έβγαλαν στο ταψί κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος. Απλώνετε από πάνω και τις φέτες λεμονιού και ψήνετε για 15 λ περίπου ή ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε τα παϊδάκια σας. 
  5. Στη συνέχεια βγάζετε τα παϊδάκια από το ταψί, το μεταφέρετε σε πιατέλα και το σκεπάζετε χαλαρά (χωρίς να ακουμπά στα παϊδάκια) με αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε στο ταψί τα ντοματίνια και τις ελιές, πασπαλίζετε τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε με τα παϊδάκια. 

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσια παϊδάκια με τραγανές πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.