Αναρτήθηκε στις 29/04/2019 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Ρύζι - Ριζότο, Συνταγές
Αρνίσια μπριζολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και ρύζι μπασμάτι
Πεντανόστιμα αρνίσια μπριζολάκια σε σάλτσα ντομάτας με πικάντικα μπαχαρικά όπως το κύμινο και ο κόλιανδρος που πάνε πολύ με το αρνίσιο κρέας, σερβιρισμένα με μυρωδάτο ρύζι μπασμάτι. Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις, που σίγουρα θα απολαύσετε στο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 2 κ.σ. σπόροι κύμινο
- 1 κ.σ. σπόροι κόλιανρδου
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 μπιζολάκια αρνίσια από μπούτι
- 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 γεμάτες κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό (συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε τους σπόρους κύμινου και κόλιανδρου σε ένα γουδί και τους πολτοποιείτε σε σκόνη με το γουδοχέρι. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κύμινο, το κόλιανδρο και το σκόρδο και τα τηγανίζετε ανακατεύοντας για 1 λ να αρωματισθεί καλά το λάδι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα μπριζολάκια και τα τηγανίζετε στο αρωματισμένο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα καστανό-καφέ χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μετά προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 8-10 λ περίπου. Αν απαιτηθεί, ανάλογα με το πάχος που έχουν τα μπριζολάκια σας, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
- Πασπαλίζετε το φαγητό με το φρέσκο κόλιανδρο, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά. Εν τω μεταξύ ήδη έχετε βράσει το ρύζι μπασμάτι και το σερβίρετε με τα μπιζολάκια και τη σάλτσα τους. Καλή σας όρεξη!

29/04/2019
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνίσια μπριζολάκια με πικάντικη σάλτσα ντομάτας και ρύζι μπασμάτι