Αρνίσια μπουτάκια κρασάτα με ντομάτα στο φούρνο και υπέροχη πολέντα

Αρνίσια μπουτάκια κρασάτα με ντομάτα στο φούρνο και υπέροχη πολέντα

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο. Φανταστικά αρνίσια μπουτάκια, κοκκινιστά, βρασμένα σε κόκκινο κρασί με δενδρολίβανο, σερβιρισμένα με μια υπέροχη μυρωδάτη πολέντα. Ένα γευστικότατο πιάτο για το καθημερινό, Κυριακάτικο οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τα αρνίσια μπουτάκια:
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 μικρά αρνίσια μπούτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ [των 400 γρ. το ένα]
  • 2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τη πολέντα:
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί μασκαρπόνε

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα αρνίσια μπουτάκια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ζεσταίνετε τo ελαιόλαδο σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα αρνίσια μπουτάκια [σταδιακά ανά 2] για 5 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα βάζετε σε μεγάλο πιάτο.
  2. Ρίχνετε στο ζεστό λάδι στη κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, τα περιχύνετε με το κρασί και τα βράζετε για 3 λ περίπου μέχρι να  εξατμισθεί το μισό αλκοόλ.
  3. Μεταφέρετε τα μπουτάκια  με το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε γάστρα ή σε πυρίμαχο σκεύος. Αλατοπιπερώνετε, τα περιχύνετε με τα ντοματάκια κονκασέ και προσθέτετε το δεντρολίβανο. Σκεπάζετε τη γάστρα, ή καλύπτετε το πυρίμαχο σκέος καλά με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 ώρες ή μέχρι να ξεκολλάει το κρέας από το κόκκαλο. 
  4. Για τη πολέντα: Βάζετε το ζωμό κότας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, αρχίζετε να ρίχνετε με λεπτή συνεχόμενη ροή το καλαμποκάλευρο στο ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς στην αρχή με σύρμα και στη συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα για 5 λ περίπου μέχρι να βράσει και πήξει η πολέντα. 
  5. Κατεβάζετε τη πολέντα από τη φωτιά, προσθέτετε τη παρμεζάνα και το μασκαρπόνε και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Δοκιμάζετε και αν απαιτείτε προσθέστε λίγο αλάτι. Σερβίρετε τη πολέντα και από πάνω ρίχνετε τα αρνίσια μπουτάκια με τη σάλτσα τους. 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνίσια μπουτάκια κρασάτα με ντομάτα στο φούρνο και υπέροχη πολέντα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.