Αναρτήθηκε στις 07/04/2018 σε Κόκκινο Κρέας, Κυρίως πιάτα, Συνταγές
Αρνί με σαφράν και πατάτες
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις το αρνιού που θα απολαύσει η οικογένειά σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 4 μικρά μπούτια αρνιού
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο [*]
- 1 γεμάτη κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 6-8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
- λεμόνια κομμένα σε φέτες
- 130 ml λευκό κρασί ξηρό
- σαφράν σε σκόνη
- φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνετε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετείτε το κρέας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες γυρίζοντάς το στη 1 ώρα και από την άλλη πλευρά. (Προαιρετική διαδικασία αλλά γίνεται πιο μαλακό και πιο γευστικό).
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
- Βάζετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και το ψήνετε για 2 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε τακτικά. Μετά τη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες, τις φέτες λεμονιού, το ζωμό και το κρασί. Πασπαλίζετε με σαφράν με αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
[*] Το σκόρδο δίνει πάντα γεύση στο αρνί. Αν είστε λάτρης του σκόρδου τρυπήστε με μαχαιράκι το αρνί και προσθέστε όση ποσότητα επιθυμείτε.
07/04/2018
Sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνί με σαφράν και πατάτες