Αρνί με σαφράν και πατάτες

Αρνί με σαφράν και πατάτες

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο για τους λάτρεις το αρνιού που θα απολαύσει η οικογένειά σας και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρά μπούτια αρνιού
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο [*]
  • 1 γεμάτη κ.γ. ξύσμα από λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6-8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους  ή κυδωνάτες 
  • λεμόνια κομμένα σε φέτες
  • 130 ml λευκό κρασί ξηρό
  • σαφράν σε σκόνη
  • φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνετε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τοποθετείτε το κρέας. Το αφήνετε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες γυρίζοντάς το στη 1 ώρα και από την άλλη πλευρά. (Προαιρετική διαδικασία αλλά γίνεται πιο μαλακό και πιο γευστικό).
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  3. Βάζετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί και το ψήνετε για 2 ώρες φροντίζοντας να το γυρίζετε τακτικά. Μετά τη 1 ώρα, προσθέτετε τις πατάτες, τις φέτες λεμονιού, το ζωμό και το κρασί. Πασπαλίζετε με σαφράν με αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, το γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

[*] Το σκόρδο δίνει πάντα γεύση στο αρνί. Αν είστε λάτρης του σκόρδου τρυπήστε με μαχαιράκι το αρνί και προσθέστε όση ποσότητα επιθυμείτε.