Αρνάκι στη λαδόκολα

Αρνάκι στη λαδόκολα

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο αρνάκι στη λαδόκολα. Απλό στη παρασκευή του, με πολύ απλά υλικά αλλά με μια υπέροχη γεύση για τους λάτρεις του αρνιού.

Υλικά συνταγής

  • 1 αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο (2½ κιλά περίπου)
  • 600 γρ. πατάτες
  • 1 κύβο Knorr βοδινού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο ή 1 φρέσκο κλαδάκι
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε κυδωνάτες και τις αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το ελαιόλαδο, το κύβο βοδινού, τη μουστάρδα και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού και αλείφετε με αυτό το μείγμα το κρέας πολύ καλά. Τυλίγετε το μπούτι με μεμβράνη και τοποθετείτε για 1 τουλάχιστον ώρα στα ψυγείο.
  3. Το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνετε στο πάγκο εργασίας σας 2-3 λαδόκολες, τη μια πάνω στην άλλη και τοποθετείτε στο κέντρο τις πατάτες μαζί με το σκόρδο, τις πασπαλίζετε με το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τις ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε και το κρέας αλατοπιπερωμένο, κλείνετε καλά τις λαδόκολες σαν δέμα και το τοποθετείτε σε ταψί με το τελείωμα της λαδόκολας στη βάση του ταψιού.
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ, μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για για 1:15 ώρα ανάλογα. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί να “ξεκουραστεί” για 10 λ και σερβίρετε. 

Lr6-UPXkaw9pECH0T7V_velApifngdRbQuSmduCL4Ug

knorr.gr



Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι στη λαδόκολα