Αρνάκι με μακαρόνια

Αρνάκι με μακαρόνια

Ένα εξαιρετικό πιάτο για τους λάτρεις του αρνιού… Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια λεπτά σπαγγέτι αλλά και με πιο χοντρά για να απολαύσετε μια πληθωρική πεντανόστιμη μακαρονάδα. Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό φαγητό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Ένα φαγητό που πάντα θα μου θυμίζει το σπίτι της γιαγιάς που μοσχοβολούσε όταν το μαγείρευε. 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό αρνάκι γάλακτος μπούτι ή χεράκι κομμένο σε μικρές μερίδες 
  • λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες & κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
  • λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 μέτρια ξυλάκια κανέλας
  • 1-2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες (προαιρετικά) 
  • 1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 6 ή Νο. 5
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  • παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
  • ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε τα κομματάκια κρέατος, το “ταμπονάρετε” με χαρτί κουζίνας να “στεγνώσει” και στη συνέχεια το αλευρώνετε με λίγο αλεύρι. 
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα κομμάτια αρνιού μέχρι να ροδίσουν και κάνουν κρούστα απ” όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το σοταρισμένο κρέας μαζί με το λάδι από το τηγάνι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε για 1 λ να “αναπνεύσει”. 
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους, το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά τις καυτερές πιπερίτσες και νερό που να το σκεπάζει. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράζετε το αρνάκι σας για 1:10-1:30 ώρα περίπου ή μέχρι να χυλώσει καλά. Μισή περίπου ώρα πριν γίνει το φαγητό σας προσθέτετε τη κανέλα.
  4. Εν τω μεταξύ μόλις κοντεύει να βράσει το αρνάκι σας, βράζετε τα μακαρόνια σας σε μπόλικο αλατισμένο, κοχλαστό νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το στραγγίζετε καλά και το βουτυρώνετε ή το λαδώνετε. 
  5. Όταν θα είναι έτοιμο το αρνάκι σας παίρνετε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα του, τις ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με τα σουρωμένα και βουτυρωμένα μακαρόνια και ανακατεύετε να “πάρουν” χρώμα τα μακαρόνια.
  6. Στη βάση μιας μεγάλης πιατέλας σερβιρίσματος πασπαλίζετε λίγη παρμεζάνα, από πάνω στρώνετε τα μακαρόνια και πάνω από τα μακαρόνια ρίχνετε το το κρέας με τη σάλτσα του. Από πάνω πασπαλίζετε και άλλη μπόλικη παρμεζάνα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και σερβίρετε. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι με μακαρόνια

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.