Αρνάκι με κριθαράκι παραδοσιακό
Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο, χορταστικό και πανεύκολο, παραδοσιακό φαγητό. Αρνάκι με κριθαράκι.Ποιός δεν το έχει φάει και δεν έχει ζητήσει να το ξαναφάει…
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
- 1 κιλό αρνάκι σε μερίδες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 3 ξερά κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί χυμός τομάτας (200 ml)
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλας (προαιρετικά)
- 2 κύβους ζωμό βοδινού
- Λίγη ζάχαρη
- Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνετε το αρνί και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε, μετά το χυμό τομάτας, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, 1-1 ½ λίτρο ζεστό ζωμό κρέατος και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
- Αφαιρείτε τη δάφνη και τη κανέλα, μεταφέρετε το κρέας με το ζωμό σε πήλινο σκεύος και προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λ περίπου μέχρι να γίνει το κριθαράκι ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα και ελέγχοντας το νερό.
- Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί.
14/02/2016
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Αρνάκι με κριθαράκι παραδοσιακό
Tags: Αρνάκι Αρνί ζυμαρικά κόκκινο κρέας κριθαράκι κυρίως πιάτο συνταγές φούρνο