Αρνάκι με κριθαράκι παραδοσιακό

Αρνάκι με κριθαράκι παραδοσιακό

Μια συνταγή για ένα νοστιμότατο, χορταστικό και πανεύκολο, παραδοσιακό φαγητό. Αρνάκι με κριθαράκι.Ποιός δεν το έχει φάει και δεν έχει ζητήσει να το ξαναφάει…

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό κριθαράκι χονδρό
  • 1 κιλό αρνάκι σε μερίδες 
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3 ξερά κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί χυμός τομάτας (200 ml)
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 1 στικ κανέλας (προαιρετικά)
  • 2 κύβους ζωμό βοδινού 
  • Λίγη ζάχαρη 
  • Τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλατοπιπερώνετε το αρνί και το σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε, μετά το χυμό τομάτας, τη δάφνη, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, 1-1 ½ λίτρο ζεστό ζωμό κρέατος και σιγοβράζετε για 1 ώρα.
  2. Αφαιρείτε τη δάφνη και τη κανέλα, μεταφέρετε το κρέας με το ζωμό σε πήλινο σκεύος και προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30 λ περίπου μέχρι να γίνει το κριθαράκι ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα και ελέγχοντας το νερό.
  3. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί.

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι με κριθαράκι παραδοσιακό

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.