Αρνάκι καπαμά με πατάτες στην κατσαρόλα

Αρνάκι καπαμά με πατάτες στην κατσαρόλα

Πεντανόστιμο αρνάκι κοκκινιστό με πατατούλες baby στη κατσαρόλα. Η τέλεια ιδανική λύση για να απολαύσετε ένα νοστιμότατο πιάτο στο οικογενειακό Κυριακάτικο αλλά και καθημερινό τραπέζι. Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό αρνί μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • 1 λεμονιού τον χυμό
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 ml κρασί κόκκινο ξηρό
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 400 ml ζωμό βοδινού φρέσκο ή ψυγείου
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 12-14  πατατούλες baby
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τα κομμάτια κρέατος σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε. Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια το βγάζετε από το ψυγείο, το στεγνώνετε το αρνί ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας και το πανάρετε με το αλεύρι.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές (αν δεν το χωράει όλο, το σοτάρετε σε δόσεις). Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και το μεταφέρετε σε μια πιατέλα.
  3. Στην ζεστή κατσαρόλα ρίχνετε τον πελτέ και τον καβουρδίζετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να μοσχομυρίσει. Επαναφέρετε το κρέας στην κατσαρόλα, σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα ντοματάκια, τον ζωμό, την κανέλα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  4. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε στην κατσαρόλα και τις πατατούλες και ανακινείτε το σκεύος. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για περίπου 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του.

Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου από εδώ



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι καπαμά με πατάτες στην κατσαρόλα