Αρνάκι γεμιστό ρολό με πατάτες στο φούρνο

Αρνάκι γεμιστό ρολό με πατάτες στο φούρνο

Πεντανόστιμο αρνάκι ρολό γεμιστό με γραβιέρα, λαχανικά και σταφίδες με πατατούλες στο φούρνο. Μια συνταγή για ένα πιάτο που με την εμφάνισή του και την υπέροχη γεύση του θα εντυπωσιάσει εσάς και τους καλεσμένους σας στο γιορτινό επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, κομμένο σε 2 κομμάτια, σπάλα και μπούτι
  • 1 καρότο κομμένο στη μέση οριζόντια
  • 1-2 πράσα
  • 4 φέτες ψωμιού, μόνο τη ψίχα τους, σε κύβους
  • 250 γρ. γραβιέρα πικάντικη ή άλλη επιλογής σας, σε κύβους
  • 15 σταφίδες ξανθές
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι, 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζωμό από τα κόκαλα του αρνιού
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ κιλό πατάτες baby με τη φλούδα τους, καλά πλυμένες 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από το χασάπη σας να σας δώσει τα κόκαλα του αρνιού που θα βγάλει από το κρέας. Τα βάζετε να βράσουν για να σας δώσουν 1½ ποτήρι ζωμό. Ψιλοκόβετε και μαραίνετε το πράσο με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια τηγανίζετε τα κυβάκια του ψωμιού σε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  2. Έχετε ζητήσει από το κρεοπώλη σας να βγάλει το κόκαλο από το αρνί και να το χτυπήσει για να “πλατύνει” ελαφρώς. Βάζετε το ένα κομμάτι κάτω, το αλατοπιπερώνετε, τοποθετείτε σε σειρές το πράσο, το καρότο, το ψωμί, τις σταφίδες και τη γραβιέρα.
  3. Σκεπάζετε τα υλικά της γέμισης με το άλλο κομμάτι από πάνω, το αλατοπιπερώνετε και το δένετε σε ρολό με νήμα μαγειρέματος ή το βάζετε σε δίχτυ. Μεταφέρετε το ρολό σε ταψί, το περιχύνετε με λίγο λάδι και το 1 φλ. ζωμό από τα κόκαλα.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε τις πασπαλίζετε με το θυμάρι και τις ανακατεύετε. Τις τοποθετείτε στο ταψί, γύρω από το ρολό και ψήνετε το φαγητό σας για 2½ ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρνάτε 2-3 φορές το ρολό να πάρει χρώμα ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες.
  5. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο το ρολό αφαιρείτε το σπάγκο ή το δίχτυ και το κόβετε φέτες. Μαζεύετε τα υγρά από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε με το κρασί για να συμπυκνωθεί ο ζωμός και έχετε μια ωραία σάλτσα για συνοδευτικό. Καλή σας όρεξη!

Πηγή



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρνάκι γεμιστό ρολό με πατάτες στο φούρνο

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page