Αρακάς λαδερός

Αρακάς λαδερός

Αρακάς λαδερός με πατατούλες και καρότα. Μια εύκολη συνταγή για ένα παραδοσιακό, οικονομικό  και υγιεινό λαδερό φαγητό ιδανικό για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι, για τους χορτοφάγους και για όσους νηστεύουν. Συνοδέψτε το με ελιές και ζεστό ψωμί αν νηστεύετε ή με φέτα και ζεστό ψωμάκι αν δεν νηστεύετε και απολαύστε ένα εξαιρετικό πιάτο με πλούσια πεντανόστιμη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φρέσκος αρακάς, καθαρισμένος (περίπου 2 κιλά ακαθάριστος) η κατεψυγμένος 
  • 170 ml ελαιόλαδο (λίγο λιγότερο από 1 φλιτζάνι)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κυβάκια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος του αρακά
  • 2-3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κυβάκια των 2-3 εκ.
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 ματσάκι μάραθο, τα φυλλαράκια του μόνο, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, τα φυλλαράκια του μόνο, ψιλοκομμένα
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος, προαιρετικά, αν σας αρέσει η γεύση ούζου που δίνει στο φαγητό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά 50 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο (προαιρετικά) για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ. 
  2. Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λ. Ρίχνετε το πελτέ, ανακατεύετε για 1/2 λ και μετά ρίχνετε 300 ml ζεστό νερό και μαγειρεύετε για περίπου 13-15 λ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα και να εξατμιστούν τα υγρά.
  3. Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζετε τον αρακά για 4-5 λ περίπου, τον στραγγίζετε και όταν είναι έτοιμα οι πατάτες και τα καρότα τον ρίχνετε στη κατσαρόλα και τα μαγειρεύετε όλα μαζί για περίπου 2-3 λ να ενωθούν τα αρώματα. Αν τα λαχανικά σας δεν έχουν μαλακώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας ρίχνετε λίγο ακόμα καυτό νερό και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρετε το φαγητό σας από τη φωτιά, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι και ανακατεύετε απαλά. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρετε με ελιές ή πικάντικη φέτα και φρέσκο ψωμί ή με γιαούρτι ανακατεμένο με ελαιόλαδο και λίγο άνηθο. 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρακάς λαδερός

 
 
 
 
 
You cannot copy content of this page