Αρακάς λαδερός με καρότα

Αρακάς λαδερός με καρότα

Μια συνταγή για αρακά λαδερό με καρότα. Εύκολο καθημερινό και υγιεινό φαγητό, πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υδατανθράκων, σιδήρου και βιταμίνης C.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό αρακά
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα σε μικρούς κύβους
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Εάν είναι φρέσκος ο αρακάς, τον καθαρίζετε και τον πλένετε. Αν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, κόβετε τα καρότα σε ροδέλες ή κύβους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες [αν δεν έχετε φρέσκα βάλτε 2 ξερά κρεμμύδια].
  3. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα, τα ντοματάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνετε στη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και μείνει με το λάδι του.

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αρακάς λαδερός με καρότα

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.