Αρακάς λαδερός με καρότα
Μια συνταγή για αρακά λαδερό με καρότα. Εύκολο καθημερινό και υγιεινό φαγητό, πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών υδατανθράκων, σιδήρου και βιταμίνης C.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό αρακά
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε μικρούς κύβους
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 φλ. λάδι
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Εάν είναι φρέσκος ο αρακάς, τον καθαρίζετε και τον πλένετε. Αν είναι κατεψυγμένος, θα ακολουθήσετε τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στη συνέχεια, κόβετε τα καρότα σε ροδέλες ή κύβους και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες [αν δεν έχετε φρέσκα βάλτε 2 ξερά κρεμμύδια].
- Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα, τα ντοματάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε στη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού νερό, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς και μείνει με το λάδι του.
05/11/2014
www.sintayes.gr,
Συνταγή: Αρακάς λαδερός με καρότα
Tags: Αρακάς κατσαρόλας κυρίως πιάτα λαδερά συνταγές