Το απόλυτο σνάκ με τυρί τσένταρ και σκόρδο

Το απόλυτο σνάκ με τυρί τσένταρ και σκόρδο

Μια συνταγή για το απόλυτο σνάκ  με τυρί τσένταρ και σκόρδο. Συνοδεύστε το ποτό σας ή σερβίρετε σαν ορεκτικό και πραγματικά θα το απολαύσετε.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • ¾ κ.γ. αλάτι

  • 3/4 – 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ (περίπου 115 γρ.)

  • 1 φλ. τσαγιού ξυνόγαλο ή ένα φλ. τσαγιού γάλα ανακατεμένο με 1 κ.σ. λεμόνι

  • ½ φλ. τσαγιού βιτάμ λιωμένο, και παγωμένο για πέντε λεπτά

Για την επικάλυψη:

  • 2 κ.σ. βιτάμ λιωμένο

  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετείστε ένα λαδόχαρτο σε ένα ταψί και αφήστε το στην άκρη. Αν δεν έχετε ξυνόγαλα και χρησιμοποιήσετε γάλα με λεμόνι, ανακατέψτε το και αφήστε το να «κάτσει» 10-15′. Λιώνετε το βιτάμ και το παγώνετε για 5′.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το ξυνόγαλα και το βιτάμ, ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

  3. Σε ένα άλλο μέτριο μπολ, χτυπάτε στο μίξερ χειρός το ξυνόγαλο  και το  βιτάμ μέχρι να γίνουν μικροί σβόλοι. Προσθέτετε και το μείγμα με το αλεύρι και το τυρί και ανακατεύετε απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να γίνει μια υγρή ζύμη.

  4. Πλάστε κροκέτες [χρησιμοποιήστε ένα λαδωμένο φλιτζάνι σαν δοσομετρητή και βάλτε ποσότητα το 1/4 του φλυτζανιού για κάθε κροκέτα] και τις τοποθετείτε στο ταψί πάνω στο λαδόχαρτο αφήνοντας 3-4 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

  5. Ψήνετε τις κροκέτες για περίπου 12-14 λεπτά. Όσο ψήνονται, λιώστε το βιτάμ για την επικάλυψη, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. [Προαιρετικά μπορείτε να κρατήσετε λίγο από το αρχικό σκόρδο και να το προσθέσετε εδώ]. Μόλις βγάλετε τις κροκέτες από το φούρνο αλείψτε τες με το μείγμα βουτύρου -μαϊντανού.

cheddar-bay-biscuits-33-600

Πηγή:http://www.browneyedbaker.com/2013/04/18/red-lobster-cheddar-bay-biscuits-recipe/

 

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Το απόλυτο σνάκ με τυρί τσένταρ και σκόρδο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.