Ανατομία μοσχαριού για να ξέρετε τι κρέας θα ζητάτε
Ανατομία Μοσχαριού
1. Σβέρκος ή Ελιά: Η ελιά δεν έχει πολύ λίπος και κάνει για βραστό, σούπες, μαγειρευτά, κιμά.
2. Σπαλομπριζόλες: Για σχάρα
3. Σπάλα: Η σπάλα έχει τα λιγότερα λιπαρά και κάνει για μαγειρευτό, φούρνο, βραστό.
4. Μπριζόλες: Για ψήσιμο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
5. Κόντρα: Κάνει για ψητό ή ξεκοκαλισμένο μπορεί να τυλιχτεί σε ρολό για το φούρνο.
6. Φιλέτο: Κατάλληλο για την σχάρα.
7. Κιλότο: Είναι από τα πιο λιπαρά μέρη του μοσχαριού και κάνει για μαγειρευτά.
8. Στήθος & Στηθοπλευρές: Το πιο λιπαρό μέρος του ζώου. Κάνει για μαγειρευτά και φούρνο.
9. Λάπα (κοιλιά): Ιδανικό για κιμά.
10. Τρανς: Σχετικά άπαχο και στεγνό κρέας. Κάνει για σνίτσελ, ενώ κομένο σε λεπτές φέτες μπορεί να τηγανιστεί.
11. Νουά: Είναι ιδανικό για μαγείρεμα στην κατσαρόλα.
12. Στρογγυλό: Μαγειρεύεται όπως το κιλότο, έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε κολλαγόνο το οποίο βοηθάει στο δέσιμο των σαλτσών.
13. Ουρά: Για μαγειρευτά και φούρνο
14. Κότσι – Ποντίκι: Το ποντίκι είναι πολύ καλό για βραστό και σε σούπες. Το κότσι κάνει για μαγειρευτό.
09/05/2014
Sintayes.gr,