Αναποδογυριστό σοκολατένιο κέικ καρύδας με ανανά

Αναποδογυριστό σοκολατένιο κέικ καρύδας με ανανά

Ένα υπέροχο αναποδογυριστό κέικ με τον απόλυτο συνδυασμό σοκολάτας και ινδοκάρυδου με ανανά. Μια πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο αναποδογυριστό κέικ για να το απολαύσετε ως το τέλειο επιδόρπιο και σε κάθε περίπτωση, μιας και απόλυτος συνδυασμός της σοκολάτας με το ινδοκάρυδο καθώς επίσης η γεύση και το άρωμα του ανανά το κάνουν ακαταμάχητο.

Απολαύστε το κέικ ελαφρώς ζεστό με μια μπάλα παγωτού και πραγματικά θα απογειώσει τη γεύση σας. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα 

Υλικά συνταγής

  • Για την επικάλυψη ανανά:
  • 1/4 φλ. τσαγιού (60 γρ.) βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού (70 γρ.) καστανή ζάχαρη
  • 6-7 φέτες ανανά, από κονσέρβα
  • Για το κέικ σοκολάτας, ινδοκάρυδου:
  • 1 φλ. τσαγιού (125 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού (40 γρ.) σκόνη κακάου
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλ. τσαγιού (80 γρ.) βούτυρο, μαλακωμένο καλά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλ. τσαγιού (135 γρ.) ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας (ή βανίλιας)
  • 3/4 φλ. τσαγιού (180 γρ.) γάλα καρύδας
  • 85 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, λιωμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 23 εκ. και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Για την επικάλυψη ανανά: Σε μικρή κατσαρολίτσα λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύετε διαρκώς με σπάτουλα για 2 λ περίπου ή μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το μείγμα το ταψί, το ανακινείτε να απλωθεί σε όλη τη βάση το μείγμα και από πάνω στρώνετε τις φέτες ανανά (δείτε βίντεο) τη μια δίπλα στην άλλη. Το αφήνετε στην άκρη.
  3. Για το κέικ σοκολάτας, ινδοκάρυδου: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Σε άλλο μπολ ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά τα αυγά, 1 τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματώνονται πλήρως, πριν ρίξετε το επόμενο.
  5. Προσθέτετε το εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθεί. Μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και αρχίζετε να ρίχνετε στο μίξερ το μείγμα αλευριού σταδιακά, λίγο τη φορά εναλλάξ με λίγο από το γάλα καρύδας, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Προσθέτετε και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τον ανανά, το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνή και καθαρή.
  7. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για λίγα λεπτά μέσα στο ταψί να “σταθεί” και χλιαρίνει ελαφρώς και μετά το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το σερβίρετε, κατά προτίμηση, χλιαρό με 1 σκουπ παγωτό επιλογής σας. Απολαύστε το!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

 



loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αναποδογυριστό σοκολατένιο κέικ καρύδας με ανανά

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.