Αναποδογυριστό κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

Αναποδογυριστό κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

Ένα υπέροχο κέικ μπανάνας με καραμελωμένες μπανάνες. Μια εύκολη συνταγή για ένα ένα απλό κέικ  μπανάνας που το αναδεικνύει ο υπέροχος συνδυασμός της μπανάνας με τη καραμέλα του δίνει μια υπέροχη, ακαταμάχητη γεύση. Ένα κέικ που θα γίνει μια γλυκιά συνήθεια σε μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά συνταγής

  • 110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος + 1 μπανάνα επιπλέον πολτοποιημένη στο μούλτι
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. golden syrup ή μέλι
  • 3/4 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε ένα μακρόστενο ταψί κέικ με διάσταση βάσης 9 x 19 εκ. και βάθος 6 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, το οποίο φροντίζετε να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να αναποδογυρίσετε και ξεφορμάρετε εύκολα το κέικ.
  2. Για τις καραμελωμένες μπανάνες: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε 10 γρ. βούτυρο, 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη και 3 κ.σ. κρύο νερό και τα σιγοβράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για 3-4 λ ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Από τη στιγμή που έλθει σε σημείο βρασμού το βράζετε για άλλα 3 λ ή μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει το ρίχνετε στη βάση του ταψιού και το απλώνετε ομοιόμορφα.
  3. Κόβετε τις μπανάνες στη μέση, κάθετα, κατά μήκος και τις κόβετε και στις άκρες τους ώστε να χωράνε ακριβώς στη βάση του ταψιού (9 εκ.) και τις στρώνετε στη βάση του ταψιού πάνω τη μια δίπλα στην άλλη με τη κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω, πάνω στο σιρόπι. 
  4. Για το κέικ: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, για 5 λ περίπου μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε σταδιακά, ένα τη φορά, τα αυγά χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν. 
  5. Ρίχνετε το golden syrup, τη πολτοποιημένη μπανάνα και σε δύο δόσεις τα δύο αλεύρια και το γάλα χτυπώντας καλά μετά από κάθε δόση μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τις μπανάνες και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λ.40
  6. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί”. Μετά το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. Το σερβίρετε, προαιρετικά, με σαντιγί. 

Super Food Ideas/taste.com.au/Recipe:Emma Braz/Photo:Rob Palmer & Mark O’Meara

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Αναποδογυριστό κέικ με καραμελωμένες μπανάνες

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.