Ανάλαφρο σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Ανάλαφρο σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, ανάλαφρο σοκολατένιο κέικ, γαρνιρισμένο με γλάσο σοκολάτας και για επιπλέον πλούσια γεύση με σαντιγί και φρούτα ή ξηρούς καρπούς επιλογής σας.

Υλικά συνταγής

  • 540 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια (450+90 γρ. χωριστά)
  • 10 κ.γ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια)
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Για γαρνίρισμα:
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών χτυπημένη σε σαντιγί
  • φρούτα επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 215 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο 20 εκ. τη βάση του οποίου στρώνετε με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών και τους αφήνετε στην άκρη.
  3. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα 450 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει καλά. Τη ρίχνετε αμέσως όπως είναι ζεστή στο μπολ με το μείγμα βουτύρου-αλευριού και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνετε και τους χτυπημένους κρόκους αυγών και συνεχίζετε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις να ενσωματωθούν. 
  4. Χτυπάτε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, τα ασπράδια αυγών μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. Τη ρίχνετε σταδιακά στο σοκολατένια μείγμα και ανακατεύετε με τη μαρίζ, με αργές, απαλές, κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μην ανακατεύετε ζωηρά ή για πολύ ώρα γιατί θα “φύγει” ο “αέρας” και δεν θα φουσκώσει. 
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ για 15 λ ακριβώς. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας “πιάνει” ακριβώς τους 215 βαθμούς διαφορετικά ίσως απαιτείται 13 λ ψήσιμο. Σβήνετε το φούρνο, μισο-ανοίγετε τη πόρτα του φούρνου και αφήνετε το κέικ να κρυώσει μέσα στο φούρνο για 1 ώρα. Το κέικ θα “ξεφουσκώσει” στο κέντρο. Μετά τη 1 ώρα το βγάζετε από το φούρνο και αφαιρείτε τα τοιχώματα του ταψιού. 
  6. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα υπόλοιπα 90 γρ. κομματάκια σοκολάτας μαζί με το ¼ φλ. τσαγιού ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο του κέικ που έχει ξεφουσκώσει. Αφήνετε το κέικ στην άκρη να κρυώσει το γλάσο.
  7. Για γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε στο κέντρο του γλάσου. Γαρνίρετε με φρούτα επιλογής σας ή ξηρούς καρπούς, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

2096419

thatskinnychickcanbake.com

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρο σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.