Ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες

Ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες

Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο, ανάλαφρο, δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα με σφολιάτα, σαντιγί και φράουλες. 

Υλικά συνταγής

  • 1 συσκευασία φρέσκια σφολιάτα [Pillsbury]
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • λίγη ζάχαρη άχνη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά [σε σαντιγί]
  • 150 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. σοκολάτα υγείας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφήνετε τη ζύμη σφολιάτας εκτός ψυγείου για 20-30 λ για να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 200 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ελαφρώς το ταψί του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
  2. Ξετυλίγετε τη σφολιάτα και κόβετε 8 κομμάτια σε σχήμα καρδιάς [και τα 8 με ίδιες διαστάσεις.] Τοποθετείτε τις καρδιές σφολιάτας στο βουτυρωμένο ταψί, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι, τις αλείφετε με το αυγό και τις πασπαλίζετε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
  3. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Τις βγάζετε από το ψυγείο και τις αφήνετε να κρυώνουν.
  4. Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πολύ πηχτή σαντιγί. Κόβετε τις φράουλες σε φέτες, τις βάζετε σε άλλο μπολ και προαιρετικά τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.
  5. Παίρνετε τις μισές ψημένες σφολιάτες καρδιάς και τις γεμίζετε με τη σαντιγί και τις φράουλες ισόποσα. Τις σκεπάζετε με τις άλλες μισές καρδιές και τις πιέζετε ελαφρώς.
  6. Λιώνετε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων τη σοκολάτα κουβερτούρα, περιχύνετε τις καρδιές όπως στη φωτογραφία και σερβίρετε.

 

Capture

Πηγή



Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες