Αναρτήθηκε στις 07/07/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Συνταγές
Ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες
Μια συνταγή για ένα εύκολο, γρήγορο, ανάλαφρο, δροσερό και γευστικότατο γλύκισμα με σφολιάτα, σαντιγί και φράουλες.
Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία φρέσκια σφολιάτα [Pillsbury]
- 1 αυγό χτυπημένο
- λίγη ζάχαρη άχνη
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά [σε σαντιγί]
- 150 γρ. φράουλες
- 50 γρ. σοκολάτα υγείας
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνετε τη ζύμη σφολιάτας εκτός ψυγείου για 20-30 λ για να μαλακώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις ή 200 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ελαφρώς το ταψί του φούρνου ή ένα μεγάλο ταψί.
- Ξετυλίγετε τη σφολιάτα και κόβετε 8 κομμάτια σε σχήμα καρδιάς [και τα 8 με ίδιες διαστάσεις.] Τοποθετείτε τις καρδιές σφολιάτας στο βουτυρωμένο ταψί, τις τρυπάτε με ένα πιρούνι, τις αλείφετε με το αυγό και τις πασπαλίζετε ελαφρώς με ζάχαρη άχνη.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Τις βγάζετε από το ψυγείο και τις αφήνετε να κρυώνουν.
- Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πολύ πηχτή σαντιγί. Κόβετε τις φράουλες σε φέτες, τις βάζετε σε άλλο μπολ και προαιρετικά τις πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.
- Παίρνετε τις μισές ψημένες σφολιάτες καρδιάς και τις γεμίζετε με τη σαντιγί και τις φράουλες ισόποσα. Τις σκεπάζετε με τις άλλες μισές καρδιές και τις πιέζετε ελαφρώς.
- Λιώνετε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων τη σοκολάτα κουβερτούρα, περιχύνετε τις καρδιές όπως στη φωτογραφία και σερβίρετε.
Πηγή
07/07/2015
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με φράουλες