Ανάλαφρη τούρτα με ζελέ μούρο

Ανάλαφρη τούρτα με ζελέ μούρο

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα με ζελέ μούρο, φρέσκα φρούτα και σιροπιασμένη βάση παντεσπάνι ή σαβαγιάρ. Εύκολη στη παρασκευή της, υπέροχη στη γεύση της.

Υλικά συνταγής

  • 2 φάκελοι Φρουί ζελέ με γεύση Μούρο [Γιώτης]
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 ml γάλα
  • 1 παντεσπάνι βανίλια ή 150 γρ. σαβαγιάρ
  • φρέσκα φρούτα αρεσκείας σας [εκτός από ακτινίδιο και φρέσκο ανανά]
  • Για το σιρόπι:
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τη κρέμα γάλακτος και το γάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και διαλύετε, ανακατεύοντας καλά, το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο.
  2. Φτιάχνετε το σιρόπι για το παντεσπάνι, βράζοντας για 3-4 λ περίπου τη ζάχαρη με το νερό. Στον πάτο μιας ειδικής φόρμας για τούρτες, με σούστα Νο 26-28, τοποθετείτε το παντεσπάνι ή τα σαβαγιάρ και σιροπιάζετε. 
  3. Τοποθετείτε την κρέμα-ζελέ πάνω από το παντεσπάνι και βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να πήξει καλά. Αφού πήξει απλώνετε στην επιφάνεια τα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα.
  4. Παρασκευάζετε το δεύτερο φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Μούρο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφού κρυώσει τον ρίχνετε με προσοχή πάνω από τα φρούτα. Βάζετε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει καλά το στρώμα του ζελέ και σερβίρετε.

Πηγή

loading...

Sintayes.gr,

Συνταγή: Ανάλαφρη τούρτα με ζελέ μούρο

 

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.